Portalul industriei muzicale din Romania

True Mind
Metal, Brasov
Membrii
Chitara Electrica

Voce

Bass

Keyboards

Chitara Electrica
Biografia trupei

Povestea TRUE MIND a început în septembrie 2006, când, Vlad, Anna, George, Novac si Stefan au pornit o noua trupa de Melodic/Symphonic Metal în Brasov.

 

Debutul trupei a avut loc la Festivalul International „Gaudeamus, unde Anna a obtinut un premiu special pentru „Cea mai buna vocalista de grup”. A urmat un mic recital la o petrecere de Halloween si apoi o mentiune la sectiunea „trupe” a Festivalului International „JoyArt” de la Brasov. Adevaratul debut într-un concert a avut loc pe data de 27 ianuarie 2007, în cadrul unui eveniment intitulat Rock Marathon, alaturi de alte 4 trupe (Seven, Rising Shadow, Loudrage si Katharsis).

 

Pe 13 aprilie 2007, TRUE MIND a urcat pe scena de la „Zilele Brasovului”, eveniment ce a avut loc în Piata Sfatului din Brasov, în fata a peste 1500 de oameni si a fost transmis în direct de o televiziune locala (TVS). Acest moment a coincis însa cu ultimul concert împreuna cu Stefan, chitaristul initial al trupei hotarându-se sa paraseasca TRUE MIND din motive personale. Dupa mai bine de 3 luni, Horia s-a alaturat trupei si trupa a început sa lucreze la noi piese.

 

In iulie 2007, piesa „Angel Or Sin” a aparut pe compilatia „Suport pentru Underground” a revistei Maximum Rock Magazin. Au urmat concerte în Brasov, Zarnesti, Caransebes (RockLand Fest 3), Bucuresti si din nou Brasov, în deschidere pentru Krypton.

 

Data de 17 noiembrie 2007 este una cu adevarat speciala în istoria TRUE MIND. În cadrul Festivalului International JoyArt de la Brasov, a avut loc lansarea oficiala a site-ului www.truemind-rock.com .

 

29 februarie 2008 a fost data unui concert foarte reusit la Arad, împreuna cu Sanctuar din Timisoara, iar pe 10 mai 2008, TRUE MIND a cântat în cadrul festivalului aniversar „Dupa Un An”, organizat de Live Metal Club din Bucuresti, în aceeasi seara urcând pe scena si Ashaena si Bucovina.

 

La sfârsitul lunii martie 2008, a fost lansat primul videoclip al trupei, relizat pentru piesa „Tainted Angel”, cu imagini live si elemente grafice. Piesa a fost inclusa pe vol. 5 al compilatiei „Maximum Rock - Suport pentru Underground”.

 

Tot piesa “Tainted Angel” este cea care deschide EP-ul de debut al trupei, care a fost lansat pe data de 29 mai 2008 si contine 4 piese originale TRUE MIND. Cele mai importante site-uri de rock din Romania au scris recenzii ale discului.

 

În septembrie 2008, Alex Novac, basistul initial al trupei, a plecat la studii în Franta. A fost înlocuit cu succes de Dragos, care s-a integrat foarte repede în TRUE MIND.

 

Au urmat alte concerte în Brasov, Bucuresti (Magic Tales of a Winternight, Maraton Rock, Super Metal Live 5 – cu Magica, Tiarra, Inopia si Fortress Of Faith), Arad, Brasov (cu Trooper), Resita, Lugoj, Galati si din nou Brasov (cu Inopia si Fortress Of Faith), Bacau, Cluj-Napoca, Cernavoda (Rock River Festival), Predeal (East European Motor Show – cu Cargo, Trooper, Highlight Kenosis), Costinesti (Youth Rock Festival), Poiana Brasov (Rock Out Loud Festival).

 

Din pacate, dupa acest ultim concert, Horia (chitara) si George (tobe) au parasit TRUE MIND din motive personale.

Imediat, ni s-au alaturat Marius (chitara), Dodo (chitara) si Tero (tobe), aducând TRUE MIND într-o noua formula, de aceasta data cu 2 chitaristi, ceea ce a influentat foarte mult, în sens pozitiv, sound-ul trupei. Noua formula a debutat în week-end-ul 13-14 noiembrie 2009, cu 2 concerte – unul la Sighisoara si unul la Brasov, în cadrul UniFest, urmate pe 27 noiembrie de Magic Tales of A Winternight II, în Club Suburbia din Bucuresti si de un concert la Reghin pe 5 decembrie.

 

Keep Up The Good ROCK !!!

 

 

Tags Tags: true mind metal melodic symphonic soprano opera nightwish within temptation

CONTACT
Oras: Brasov
Telefon: 0727854869
Email: truemind@truemind-rock.com
Web: www.truemind-rock.com
Yahoo mySpace
COMENTARII
Versiunea 0.3 Copyright © 2009-2015 Music-Directory.ro All rights reserved.